Monday, September 8, 2008

Tiket Raye..Adoyaii

Tags

Hum..walopon baru jek pose..n bole dikatakan xsampai seminggu pose..tp masalah tiket nak balik kampung sempena raye dah menghantui aku..ni aku baru balik dari tampin..carik tiket train..so untuk perjalanan balik kampung..aku serahkan pade adik aku le..die kate nak carik tiket kat Shah Alam..so aku malas dah nak amik kesah..asal die carik tiket sampai ade..aku ok jek..kalo xde..aku suh je die setelkan sume..huhu... Hum..penat doo g tampin..nek moto..ngn panas2 camni..pedih gile rase..minyak moto pon agak pedih la..mau gak 2 tangki abis...tp tu la kan..org kate dugaan bulan pose..sesungguhnye pahala amat besar bg org2 yg bersabar..peeh..kalo korg nk tau..tiket train yg nak balik sebelah pantai timur seperti kelantan,terengganu,pahang n sewaktu dengannye dah abis..aku tgk notis td die kate tiket sejak 23hb---->30hb dah abis..peh..aku baru ingat nak tanye yg 25hb td..tp dah die ckp da abis..xkan aku nak bertekak ngn kerani kaunter tu lak kan... Haish..td aku beli tiket pas raye dari kelantan ke tampin...yg ade hanye 3hb je yg paling awal..kalo xnak 3hb, ade 10hb jek..yg len2 dah abis...tp xkan nak amik 10hb plak..aku 6hb dah keje..pedih gile aku rase..xtau la camne td..rase cam dilema lak..tp xpela..aku berkurban la..tp pon kalo dok umah lame2..aku xde transpot..susah gak nak gerak..xkan nak menapak kott..huhu...so dengan kate lain...aku hanye cuti raye 3hari jek..3hb dah kene nek train kol 6..arap2 ramai la kaum keluarga yg anta aku kali ni...huhu.. hum..ape lg ek aku nak bebel...cam xde pape dah..tp aku tensen gak ni..memikirkan tentang duitt...duit...n duit..bilekan elaun akan masuk..aku pon masih belom pasti..camne la aku nak survive idop kalo camni..pedih doo.. hum..pasni dah nak balik dah ni..xtau la nak bukak pose ngn ape ari ni..bese aku beli nasi ngn brother kat bwh tu jek..kaye la brother jual nasik tu..ari2 nasi die abis..leh pakai mecedis la raye ni..huhu..ok la..got to go now..ari ni xwat keje pape..aku malas..aku setelkan keje sket je pg td..pastu aku ilek..aku jua jenjalan..huhu.. kat sini aku lampirkan gambo2 tiket n juadah aku bersahur..oraitss...

Tiket balik melaka pas raye...3hb dude..

Hotc Chocolate..yeah

4 comments

mie minum hot choc jugak... haha..

yeah..mesti la..baru lebih sehat n kua..kekekek

xcdap lah yg tuh~
VanHouten da besh~

ngeee =p

eleh...venhotem xbes pom..air suam lg bes..huhu..