Sunday, February 8, 2009

On Biz..My Biz..

Tags

hum...dah lame aku xupdet natang blog ni...rase janggal lak nk nulis..maklumla...kepenatan seharian berkerja..aku xgune pon ms word..aku gune flash ngn soundforge jek..so di sebabkan kejanggalan aku tuk updet blog ni...aku tulis skit2 jela ek(padahal malas nk taip)..huhuhu..

Ekceli aku nak bgtau satu bende ni...fes..aku dapat exam tuk PTD..exam at city bayview hotel..21hb ni...tp xtau le aku nk g ke x...sebab nye aku ni lom konvo..so kalo dapat shortlist pon..mmg aku akan direjek mentah2 dan tanpa segan silu...huuu...
so...aku rase jalan yg paleng baik n bagos ialah..aku xyah g la kan...huhuhu..

hum..seken thing is...aku nak memulakan bisnes...ko tau x bisnes ape...ahahaha...ni bisnes paling baik dalam donia ni...kompem berjaye n xrugi(kalo berjaya la)...huhuhu..namun aku perlu spend beberapa keping duit kertas bernilai RM100 tuk memulakan bisnes ni..hummm...agak pedih gak tu...

Setelah membuat survey terhadap rakan2 sekalian alam...maklum balas yg positip diterima..so aku telah membuat keputusan yg nekad tuk memulakan bisnes ni..huhuhu..bak kata pepatah..nk memulakan bisnes kene la ade pengorbanan..xgitu wak helmi.huhhu..n sekali wat bisnes xsemestinye kite berjaya teros...yg penting kene usaha...

hum..mengikut perancangan...minggu depan aku akan memulakan bisnes ku..kalo nk tau ape bisnes yg cuba aku wat..nantikan updet yg akan datang..yeehaaa...


bisnes paling mencabar dialam semesta..yeeehaaaa..

10 comments

oit mie..
congrats la dpt g exam ptd.
ayah aku jg exam tu.

wwooo...yeke ayah ko jaga..hum..ko ejas la aku bia leh jd ptd..nanti aku lanje ko nasik ayam..ni da ade kabel ni..ko ejas la tuk aku..ejas la..ejas la..

bisnes apakah?

fahmi, brapa kali mahu cakap, anda di tag. hutang tag aritu masih tak bayar. sila tgk blog sy untuk maklumat lanjut. kalau tak sy merajuk.wee :D

bisnes gapo tu mie?

jual hok demo ko?

wakaka!

huhuhu...

to elnadia : olo..agak bz la skit skrg..nanti ade mase saye balas tag tu..huhu

to keri : Bisnes jual bende bes la dol..huhuhu

mie buat biznes sbb loan bank 65k tak lepas..dia nk wat kawen tu..takpe2 mie..org support-mupport abam mie yg kacam ini..

yeah..
to otti..abam mmg kacam..

dia jual diri.. wahahhahaha~~~

bend..aku xpenah jual diri..aku hanye jual makanan laut sahaje..
sekian..timaseh..

tapi kalu mie jual diri..laku ker..huahua2...konfem bagi free kat aku..aku pon tidak mau..