erk...masih terbayang bayang dalam kepala aku...terasa nak makan sangat2 sira labu...xtau nape...tetibe teringat majlis2 kawin...kalo kat kelantan...sira labu disediakan sebagai pencuci mulut...sedapnye.....wargh...xtahan la camni...
Tetibe...puan cef bertanya...cane nk keraskan kulit labu tu...kalo masak lama2...kompem jadik lembik...dah xjadi sira labu...huhuhu...pikir2...aku pon call le mak aku...tanye cane...rupe2 nye kene rendam labu tu dalam air kapur sirih dulu...supaya kulitnya jadi keras...so masa masak...xla jadi lembik dan hancur...tp kat sini mane ade jual kapur sirih...hentam sajela...
xrendam dalam air kapur xpela kot .... lembik pon lembik la..masak punya masak...kejap je dah masak..mmg betul..labu tu jadik lembik dan nak hancur...ahahahaa...so xleh nak dijadikan sira labu...menu ditukar menjadi pengat labu..wawawawa....xpela...aku makan gak...same gak rase die..cume kalo pengat ni banyak kuah la...but kalo sira ni..kuah xde...
smlm g maidin lg...aku beli lagi labu...so besok...wat pengat labu..yeah..sekian..timaseh..
2 comments
haha..mjur jd pengat labu mie..klu jd koleh lagi haru..hahah
teringat gi bekwoh beloh2 kelate.siro labu msti ado..sedap..
ahahaha...jd koleh gak..aku lepar tanoh la...aku bekeng...ahahaha...